En renere verden med vakre møbler

Historien om Rede furniture er ikke bare en historie om vakre og slitesterke utemøbler. Det er en historie om å ville bidra til noe større ved å inspirere våre omgivelser.
Rede begynte med et ønske om å gjøre en forskjell. Å selge møbler og tjene penger er ikke målet vårt, men et middel for å få dette til: En renere verden og muligheten til å gi til dem som trenger en hjelpende hånd.
Hvert år ender flere millioner tonn plast som forurensning i verdens hav. Fem lastebillass i minuttet, året rundt. Innen 2050 kan det være mer plast enn fisk i havene våre. Plastforurensning er av mange beskrevet som det raskest voksende miljøproblemet etter klimaendringene. Det tar liv, og endrer hele økosystemet. Hvert år estimeres det å dø én million sjøfugl og hundretusenvis av andre sjødyr på grunn av vårt høye forbruk og forurensning av plast. Én plastflaske tar 450 år å bryte ned i havet. Det er noe å tenke på og å ta med seg inn i hjertet. For dette er vår verden, og den eneste vi har.  
Vi begynte med å spørre oss selv hva vi kan gjøre. Moren min satt i sofaen en kveld og kom over en fabrikk i USA, som lager solide kvalitetsmøbler med eksklusivt uttrykk i treimitasjon. Møbler laget av amerikanske drikkeflasker, som er et stort forsøplingsproblem både på land og i vann. Omkring 500 drikkeflasker blir én stol, tung som tre og med et design å falle for. Bare i fjor resirkulerte en av fabrikkene vi er agenter for plast tilsvarende strekningen London-Hawaii. Dét utgjør en forskjell.
Vår tanke er at vi alltid vil trenge møbler. Både hjemme, i offentlige rom og ute hos bedrifter. Møbler samler oss, gir oss tid til ettertanke og verdifult samhold. Men møbler fra REDE furniture gir oss enda mer: En renere verden. Bedre forutsetninger for oss og kommende generasjoner. Bedre samvittighet. Som varer.
Fakta om Rede furniture:
Rede furniture tilbyr dekkstoler, solstoler, spisestuesett, benker og hengesofa, loungebord og paller, gyngestoler og sidebord – alt produsert i slitesterkt, gjennomfarget og UV-beskyttet HDPE-plast. Rede furniture har eneagenturet på disse møblene i Norge.
  • Bærekraftig, resirkulert tre-lignende materiale
  • 20 års garanti (5 for bedriftsmarkedet)
  • Vedlikeholdsfritt
  • Ingen vinterlagring - kan stå ute hele året
  • Stort utvalg design og farger i både moderne og klassisk stil
  • Mulighet for spesialbestilling tilpasset kundens ønske

 

Gründer Rede furniture